Bogactwo Greckich wsi
Poznaj proces tworzenia naszej wyjątkowej Oliwy Ze Wsi, oraz poznaj lepiej naszą Grecką markę.




Oliwa z oliwek z drzew powyżej 300 lat.
Kalamata znana jest z tłoczenia najlepszej oliwy w całej Grecji. To właśnie tam, powstaje Oliwa ze Wsi.
Sekret jej jakości kryje się w szacunku do produktu i pasji tworzenia, przekazywanej z pokolenia na pokolenie w rodzinnej wytwórni. Proces tłoczenia Oliwy ze Wsi wykonywany jest z największą starannością po to, żeby mogła powstać oliwa klasy „extra virgin".
Ręcznie zbierana i tłoczona w 24h po zbiorach.
Nasza oliwa nie podlega absolutnie żadnej filtracji, co oprócz naturalnego osadu, pokazują też cząstki oliwek na dnie butelki.
Butelkowana bezpośrednio w dniu tłoczenia
Nie magazynujemy oliwy w metalowych zbiornikach.
W żadnym wypadku nie magazynujemy oliwy w wielkich, metalowych zbiornikach. W dniu tłoczenia oliwa jest butelkowana i oczekuję na swoich nabywców zachowując przy tym swój wyrazisty smak.
Przejdź do sklepu